7 vengtinos maisto rūšys

Mano mėgstamas mercola.com rašo, kad yra maisto, kurio geriau parduotuvėje nepirkti.

  1. Skardinėse konservuoti pomidorai. Pagrindinė bėda – sudūrimuose esanti derva turi savyje bisfenolio-A (BPA). Pomidoruose esanti rūgštis „padeda“ BPA patekti į skardinės turinį.
    Nors visgi ne visi tuo tiki ar tai žino 🙂 – Most Valuable Ingredient: Canned Tomatoes
  2. Kukurūzais maitinama jautiena. Kadangi skamba labai amerikoniškai, o mėsos aš nevalgau, tai kam įdomu, pasidomėkit detaliau 🙂
  3. Mikrobanginėje ruošiami kukurūzai. Perfluoroktaninė rūgštis esanti pakelio „klijuose“ gali sukelti nevaisingumą.
  4. Neekologiškos bulvės. Šakniavaisiai linkę surinkti visus pesticidus, herbicidus ir fungicidus. Kita vertus, gal ir gerai, nebedygs grybai ausyse ir nebesiveis kirminai  🙂
  5. Fermoje auginta lašiša. Dėl nenatūralios mitybos joje ne tik mažiau gerų dalykų (tokių kaip vitaminas D), bet ir pilna visokių negerų dalykų (kancerogenų, dioksino ir tt). Žuvies irgi nebevartoju, todėl labai nesigilinau 🙂
  6. Hormonais maitintų karvių pienas. Karvės duoda daugiau pieno, bet daugiau serga  ir piene gali atsirasti papildomo turto – pvz. pūlių. Taip pat piene gali atsirasti IGF-1 hormono, kuris sukelia tam tikrus vėžinius susirgimus. Klausimas – iš kur žinoti, davė karvei hormonų ar ne? Gal geriau pirkti turgelyje? O gal geriau iš vis nevartoti pieno produktų? 🙂
  7. Parduotuviniai obuoliai. Jei trumpai – pesticidų konkurso nugalėtojai. Kas matė natūralius obuolius, žino skirtumą 🙂

Žymos:,

2 Responses to 7 vengtinos maisto rūšys

  1. Karolis sakė:

    Reikėtų patikslint, kad „Konservuoti pomidorai skardinėje“.

  2. Andrius Andrius sakė:

    Dėkui, pataisiau.

Komentuoti: Andrius Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *