Kepti obuoliai su migdolų ir razinų įdaru

Pas mus vis dar stovi dėžės prikrautos obuolių, kurie nėra labai išvaizdūs ar skanūs, tačiau puikiausiai tinka kepimui. Vieną dieną, belaukiant svečių ir įvertinus turimus produktus, gimė šie įdaryti obuoliukai, kurie visiems labai patiko.

Taigi reikės:

  • Obuolių (tinka ir antaniniai)
  • Nuluptų migdolų
  • Razinų
  • Cinamono
  • Apelsino žievelės (esu pasidžiovinus eko apelsinų žievelių)
  • Agavų sirupo

Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir sudėti į skardą.

Migdolus geriausiai būtų mirkyti per naktį, tada užpilti verdančiu vandeniu ir nulupti žieveles. Tada juos susmulkinti, sumaišyti su pamirkytom razinom, įtarkuoti apelsino žievelės, įberti cinamono (nepagailėti) ir įpilti šiek tien agavų sirupo, kad sulipintų masę. Šį įdarą dėti į obuoliukus ir pašauti į orkaitę. Kepti kol iškeps – obuoliai bus minkšti 🙂 Gal kokia 20min. Rezultate:

Skanaus!

 

 

 

 

 

 

4 komentarai

  1. Laura sakė:

    Tikrai labai skanūs šie obuoliukai buvo 🙂

  2. Egle sakė:

    Dar labai varske tinka i keptus obuolius 🙂

    • Martina Martina sakė:

      O mes varškę naudojame tik apkepui, bet ir šį kepame kokį kartą į dvi savaites, tad varškės šaldytuve retai kada būna.
      O kas dar dar dedama į varškės įdarą?

      • Egle sakė:

        As susmulkinu riesutus – lazdyno ir migdolu, sumetu papildomai varske i smulkintuva, cinamona ir cukru, arba medu. patrinu dar ir sumetu i obuolius. vaikams skaniau kremine varske, man rupi 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *