Otto Heinrich Warburg

Tikiu, kad jūs, kaip ir aš, pirmą kartą išgirdot šio žmogaus vardą ir pavardę. Tai kas gi tas Otto ir kodėl jis nusipelnė mano dėmesio. Pirmą užuominą apie jo veiklą radau Victorijos Butenko knygoje, tada pradėjau narplioti ir štai ką radau.

Otto Warburg’as tyrė vėžinių auglių medžiagų apykaitą ir deguonies pasisavinimą ląstelėse, ir 1931 metais buvo apdovanotas Nobelio premija už pasiekimus fiziologijoje ir medicinoje už (nedrįstu versti) „discovery of the nature and mode of action of the respiratory enzyme.“ Jis pats sako taip:

„Cancer, above all other diseases, has countless secondary causes. But, even for cancer, there is only one prime cause. Summarized in a few words, the prime cause of cancer is the replacement of the respiration of oxygen in normal body cells by a fermentation of sugar.“

Aha. Vadinasi esmė yra deguonies trūkumas, už kurį atsakingi tam tikri fermentai, pzv oksidazė. Bet vis tiek man neaišku, ką čia dabar daryt, kad vėžio išvengti. Ieškau toliau ir štai ką randu – 1952-aisiais, dr. Johanna Budwig paskelbė savo tyrimo rezultatus, kurie sako:

„It is basically proven that highly unsaturated fatty acids are the heretofore undiscovered decisive factor in respiratory enzyme function, i.e. constitute the second part of the `equation` that Nobelist Otto Warburg had been unable to find. What sounds insignificant to the layman`s ears, is arguably one of the greatest breakthroughs in medicinal science: from that moment onward we have known that the highly unsaturated fatty acid is the decisive factor achieving the desired effect of cellular respiratory stimulation“

Trumpai drūtai – norint pagerinti lastelės aprūpinimą deguonimi, reikalingos nesočiosios riebalų rūgštys. Ypač akcentuojama šalto spaudimo linų sėmenų aliejus. Daugiau apie riebalų rūgštis pasidomėsiu kitame įraše.

Žiūrim toliau į Warburg’o tyrimus:

„Warburg also wrote about oxygen’s relationship to the pH of cancer cells’ internal environments. Since fermentation was a major metabolic pathway of cancer cells, Warburg reported cancer cells maintain a lower pH, as low as 6.0, due to lactic acid production and elevated CO2. He firmly believed there was a direct relationship between pH and oxygen. Higher pH means higher concentration of oxygen molecules, while lower pH means lower concentrations of oxygen.“

Jei ūkiškai, tai aukštenis organizmo pH padeda kovoti su vėžiu ar jo išvengti, nes užtikrina geresnį lastelių aprūpinimą deguonimi.

Nesiimsiu vertinti, kodėl nėra kuriami gydymo metodai naudojantis šia teorija (nors wiki sako, kad kuriami ir dedamos viltys), bet 80 metų yra geras laiko tarpas kažką sukurti. Tačiau mano akimis ši teorija yra tikrai svarbi vėžio prevencijai.

Man, kaip paprastam žmogui, klausimas yra vienas – kaip palaikyti šarminį pH balansą organizme. Bet tai jau atskira tema, nors jau dabar matau, kad pagrindinis būdas šarminti organizmą – mitybos reikalas.

Žymos:, ,

1 komentaras

  1. Moskitas sakė:

    nušarmintas organizmas irgi atves prie ligų. Būtina išlaikyti pusiausvyrą

    http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/metabolizmas/Ar_galima_isgyti_laikantis_dietos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *