Pavasariniai vitaminai

Šiuo metu ant mūsų palangės žaliuoja rukalos (gražgarstės), salotos sultenės, kelia galveles saulėgrąžų daigeliai, neseniai gardžiavomės pipirnės daigeliais. Na o šiandien pavakariams mėgavomės sumuštinukais su liucerna.

IMG_3109

Liucernos arba alfalfa sėklų netikėtai užtikome Prizmoje. Keletą šaukštų sėklų parą palaikiau užpylus vandeniu, tada uždengiau stiklainį merliuku su gumyte, vandenį nupyliau ir taip, kiekvieną dieną perplaudama, laikiau kol pasirodė gražūs žali lapukai. Stiklainio reikia šiek tiek didesnio, nei gali pasirodyti supylus sėklas, nes išaugusios šaknelės ir daigeliai užima nemažai vietos.

Šie liucernų daigeliai yra 4 parų ir dar kokią savaitę juos ramiai galėsime valgyti, tik reikės nepamiršti kas dieną perplauti vandeniu.

 

IMG_3096

Šį kartą ėmėme paprastos ruginės duonos riekę, tepėm sviestą, bėrėm pakepintas moliūgų, saulėgražų ir kanapių sėklytes bei dėjom ant viršaus po saujelę liucernos daigelių. Skonio šiek tiek mažoka, tad labai tiko plonais griežinėliais supjaustyti rauginti agurkėliai. Vietoj sviesto būtų geriau naudoti avokadą, bet mūsų vaikai avokado nemėgėjai.

Liucerna yra ankštinių šeimos, tad ir skonis šiek tiek primena daigintus lešius, tačiau jokio specifinio prieskonio, tad galima įtikti ir išrankiam vaikų skoniui 🙂

Na tikrai skanu, sveika ir priduoda energijos, kurios taip reikia pavasarį.

Lietuviškai apie liucernos naudą ir daiginimą radau čia.

Žymos:

2 komentarai

  1. O, ačiū už puikų patarimą 🙂

  2. Lukrecija sakė:

    Girdėjau, kad liucernoje esantys vitaminai labai rekomenduojami moterims, kurios laukiasi arba planuoja nėštumą. Taip pat šiose žolelėse esančios medžiagos padeda apsisaugoti nuo įvairių moteriškų ligų 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *