Sveikesni skanumynai – Avižiniai sausainiai

sausainukaiDukros penktam gimtadieniui sugalvojom pasigaminti sveikesnių skanumynų. Prie to pačio pagalvojau, kad būtų įdomu pabandyti ką nors žaliavalgiško. Visagalis google kaip visada padėjo ir radau šį avižinių sausainių receptą. Kadangi gavosi labai neblogi, tai noriu pasidalinti 🙂

Pagaminti labai lengva, tik reikia turėti džiovyklę. Jei neturit džiovyklės, manau galima ir naudotis orkaite, bet už rezultatą negarantuoju :).

Ingredientai

  • 2 puodeliai avižinių dribsnių
  • 1 puodelis avižinių miltų (susimalėm avižinius dribsnius su blenderiu)
  • 1 puodelis obuolių tyrės (susimalėm tris obuolius su žievelėmis su blenderiu)
  • 1/2 puodelio kokosų aliejaus (šį kartą neturėjom, tai pakeitėm į alyvuogių)
  • 1/4 puodelio agavų sirupo (pakeitėm svarainių sirupu)
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 puodelis razinų

Sumaišome dribsnius ir miltus. Įmaišome likusius ingredientus. Suformuojame sausainukus ant džiovyklės padėklo „lygiu“ paviršiumi (panašu į kepimo popierių). Džioviname 45 minutes ~60 laipsnių temperatūroje. Taip daroma, kad sausainukai apdžiūtų ir įgautų formą. Tada perkeliam ant „tinklinių“ padėklų ir džioviname 6-8 valandas ~40 laipsnių temperatūroje.

Smagu tai, kad vaikai mielai maišo tešlą ir formuoja sausainukus. Bendra veikla visada pliusas 🙂

 

 

Žymos:,

2 komentarai

  1. aha sakė:

    įtariu, kad neteko girdėti apie fito rūgštį. Patyrę žaliavalgiai ją žino ir todėl vengia grūdinių.
    http://www.westonaprice.org/food-features/living-with-phytic-acid

    • Andrius Andrius sakė:

      Nesakau, kad sausainiai sveiki, bet jie tikrai sveikesni už parduotuvinius, kuriuose dedamas marganinas, emulsikliai ir kita bjauri chemija. Iš vis nežinau ar yra toks dalykas kaip sveikas saldumynas.

      O dėl fito rugšties, girdėti teko, bet detaliau nesinagrinėjau. Dėkui už info.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *