Literatūra

Kinijos tyrimas – didžiausia mitybos ir sveikatos studija

naturalusbuidas_z1Pažįstamų patartas įsigijau knygą, kurios pavadinimas lietuviškai „Natūralus būdas išvengti ligų“, kas iš karto šią knygą priskiria prie eilinės sveikuolių knygos. O visai be reikalo :). Originalo kalba knyga vadinasi „China study: the most comprehensive study of nutrition ever conducted and the startling implications for diet, weight loss and long-term health“. Skirtumas yra 🙂

Karščiavimo ypatumai ir prasmė

Kol neturėjom vaikų, klausimo, „ką daryt, kai pakyla temperatūra“ nekilo – pakyla iki 38,5°C ir reikia duoti vaistų. Bet ar tikrai? Pradėjom ieškoti atsakymo, bandyti ant savęs. Ir priėjom netikėtą išvadą (kuri dabar jau nebe tokia netikėta) – temperatūros mušti nereikia, bet reikia labai atidžiai stebėti sergančio vaiko būklę ir pasitikėti savimi.

O.G. Torsunov „Laimingo gyvenimo dėsniai“ 1-a knyga

Knyga pateko į rankas visai netikėtai – gavau ją dviem savaitės. Sudomino, nes tikėjausi rasti atsakymus apie teisingą dienotvarkę.

Michalas Tombakas „Kaip sveikai gyventi 150 metų“

Lenkų autoriaus knyga apie sveiką gyvenseną. Pavadinimas labai ambicingas ir skeptiškai nuteikiantis. Girdėjau ne vieną atsiliepimą, kad pavadinimas atbaido (gal Tombakui reikėtų pasimokyti marketingo iš Ilzės Jansonės 🙂 ), tačiau knyga tikrai labai gera ir tikrai verta dėmesio. Knyga „intensyvi“ – informacijos daug, ji koncentruota, papildyta pritaikomais pavyzdžiais ir patarimais – būtų mano valia, pavadinčiau šią knygą „Sveikos gyvensenos vadovas“ :). Netgi santrauką padaryti sunku, nes visa knyga yra kone santrauka 🙂

Ilzė Jansonė „Baltosios mirties nelaisvėje“

Maždaug prieš metus mano mityboje buvo vienas didelis trūkumas – saldumynai. Vis bandydavau atsisakyti, tačiau po savaitės pertraukos vis palūždavau. Saldainiukai darbe vis sugundydavo :). Vienžo, narkomanas su natūraliomis „lomkėmis“. Tada vieni draugai parekomendavo paskaityti šitą Jansonės knygą.

Hiromi Shinya „Fermentų faktorius“

Kaip ir sako pavadinimas, knyga apie fermentus ir jų svarbą. Nors angliškas knygos pavadinimas „The Enzyme Factor“ ir teko matyti lietuviškuose šaltiniuose naudojant žodį enzimas, pasiliksiu prie termino fermentas. Knyga, sakyčiau unikali savo turiniu vien todėl, kad autorius nėra tradicinis …